Datorskydd

Dataskydd

Följande integritetspolicy gäller användningen av webbplatsen www.al-ko.com/shop (i det följande "Webbplats").

Vi lägger stor vikt vid dataskydd. Insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande bestämmelser om dataskydd, särskilt EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Vi samlar in och behandlar dina personuppgifter för att kunna erbjuda dig den ovannämnda portalen. Denna policy beskriver hur och för vilket ändamål dina uppgifter samlas in och används och vilka alternativ du har i samband med personuppgifter.
Genom att använda denna webbplats samtycker du till insamling, användning och överföring av dina uppgifter i enlighet med denna integritetspolicy.

1. Ansvarig organ

Ansvarigt organ för insamling, behandling och användning av dina personuppgifter i GDPR:s mening är:

AL-KO Geräte GmbH
Dr. Wolfgang Hergeth
Ichenhauser Straße 14
89359 Kötz

Om du vill invända mot insamling, behandling eller användning av dina uppgifter av oss i enlighet med denna integritetspolicy som helhet eller för enskilda åtgärder, kan du invända mot ovan hos nämnda ansvarig organ. Du kan när som helst spara och skriva ut denna integritetspolicy.

2. Allmän användning av webbplatsen

2.1 Åtkomstdata

Vi samlar information om dig när du använder den här webbplatsen. Vi samlar in automatiskt information om ditt användarbeteende och din interaktion med oss och registrera uppgifter till din dator eller mobilenhet. Vi samlar in, lagrar och använder data om varje åtkomst till vårt onlineerbjudande (så kallade serverloggfiler). Till åtkomstdata hör namn och URL, den anropade filen, datum och tidpunkt för anropet, överförd datamängd, meddelande om lyckad hämtning (HTTP-svarskod), typ och version av webbläsare, operativsystem, referreringsadress (dvs. den tidigare besökta sidan), IP-adress och den begärande leverantören.
Vi använder denna loggdata utan tilldelning till din person eller andra profilering för statistiska utvärderingar för drift, säkerhet och optimering av vårt onlineerbjudande, men också för den anonyma insamlingen av antalet besökare på vår webbplats (traffic) samt omfattning och typ av användning av vår webbplats och tjänster, liksom för fakturering, för att mäta antalet klicks som har erhållits av samarbetspartners. Baserat på denna information kan vi tillhandahålla personanpassad och platsrelaterad innehåll och analysera datatrafik, hitta och åtgärda fel och förbättra våra tjänster. Vi förbehåller oss rätten att kontrollera logguppgifterna i efterhand, om det finns en motiverad misstanke om olaglig användning grundad på konkreta indikationer. IP-adresser sparar vi under en begränsad tid i loggarna, om det är nödvändigt av säkerhetsskäl eller för att tillhandahålla tjänster eller avräkning av en prestation, t.ex. om du nyttjar ett av våra erbjudanden. Efter avbrytande av orderprocessen eller efter betalning raderar vi IP-adressen om denna inte längre är nödvändig av säkerhetsskäl. Vi lagrar även IP-adresser när vi har den konkreta misstanken om ett brott som är relaterat till användningen av vår webbplats. Som del i ditt konto sparar vi också datum för ditt senaste besök (t.ex. vid registrering, inloggning, klicka på länkar etc.).

2.2 E-postkontakt

När du kontaktar oss (t.ex. via kontaktformulär eller e-post) sparar vi dina uppgifter om behandlingen av förfrågan samt uppföljningsfrågor som uppstår. Vi lagrar och använder ytterligare personuppgifter endast om du samtycker eller det är lagligt tillåtet utan särskilt samtycke.

2.3 Google Analytics

Vi använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Inc. ("Google"). Google Analytics använder sig av så kallade "cookies", textfiler som är lagrade på din dator och tillåter analys av din användning av webbplatsen. Den genom cookien genererade informationen om användningen av denna webbplats av besökare överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där.
Vid aktivering av IP-anonymisering på denna webbplats blir din IP-adress först förkortad av Google, inom Europeiska unionens medlemsstater eller i andra avtalsslutande stater i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall överförs hela IP-adressen till en Google-server i USA och förkortas där. IP-anonymisering är aktiv på denna webbplats. I vårt uppdrag använder Google denna information för att utvärdera din användning av webbplatsen för att sammanställa rapporter om aktiviteter på webbplatsen och fler tjänster i samband med användning av webbplatsen och internet.
IP-adressen som överförs av din webbplats som en del av Google Analytics kommer inte att slås samman med annan data från Google. Du kan hindra lagringen av cookies genom sådan inställning av webbläsarens programvara; vi påminner dig dock om att du i så fall kanske inte har tillgång till alla funktioner på webbplatsen i sin helhet.
Du kan också fånga informationen som genereras av cookien och dess användning av webbplatsrelaterade data (inklusive din IP-adress) till Google och förhindra bearbetning av dessa data av Google genom att ladda ned en browser-plugin på följande länk och installerar denna: www.tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Alternativt till webbläsarens plugin eller i webbläsare på mobila enheter kan du klicka på följande länk för att ställa in en opt-out-cookie, som kommer att förhindra Google Analytics framtida insamling på denna webbplats (denna opt-out-cookien fungerar bara i denna webbläsare och endast för denna domän. Tar du bort cookies från din webbläsare måste du återigen klicka på denna länk): Inaktivera Google Analytics.

2.4 Rättslig grund och lagringstid

Rättslig grund för databehandling enligt föregående är artikel 6 para 1 punkt f) GDPR. Våra intressen i databehandlingen är i synnerhet att säkerställa driften och säkerheten av webbplatsen, utredningen av sättet på hur användare nyttjar webbplatsen, och förenklingen av användningen av webbplatsen.
Om inte specifikt anges, lagras personuppgifter endast så länge som detta är nödvändigt för att uppfylla syftet.

3 Dina rättigheter som berörd av databehandling

Enligt gällande lagar har du olika rättigheter med avseende på dina personuppgifter. Om du vill hävda dessa rättigheter, vänligen ställ din förfrågan via e-post eller post med en tydlig identifiering av din person till den i punkt 1 nämnda adress.
Nedan följer en översikt över dina rättigheter.

3.1 Rätt till bekräftelse och information

Du har när som helst rätten att få bekräftelse från oss om de berörda personuppgifter behandlas. Om så är fallet, har du rätten att av oss gratis erhålla information om dina av oss lagrade personuppgifter tillsammans med en kopia av dessa uppgifter. Dessutom har du rätt till följande uppgifter:
1. Syftet med bearbetningen;
2. Kategorier av personuppgifter som behandlas.
3. Mottagarna eller kategorierna av mottagare, till vilka personuppgifter har lämnats eller fortsatt lämnas, särskilt hos mottagare i tredje land eller hos internationella organisationer;
4. Om möjligt, den planerade varaktigheten för vilken personuppgifterna lagras eller, om det inte är möjligt, kriterierna för varaktigheten;
5. Förekomsten av en rätt till rättelse eller radering av personuppgifter som berör dig, eller begränsning av bearbetning genom ansvarig eller rätt att invända mot denna behandling;
6. Förekomsten av en rätt att överklaga till en tillsynsmyndighet;
7. Om personuppgifterna inte samlas in hos dig, all tillgänglig information om uppgifternas ursprung;
8. Förekomsten av automatiserat beslutsfattande inklusive profilering i enlighet med artikel 22 para 1 och 4 GDPR och - åtminstone i dessa fall - meningsfull information om den inblandade logiken samt konsekvenserna och avsedda effekter av sådan behandling på dig.
Vidarebefordras personuppgifter till tredje land eller till en internationell organisation har du rätt att erhålla lämpliga garantier i enlighet med artikel 46 GDPR i samband med överföringen.

3.2 Rätten till rättelse

Du har rätt att av oss begära omedelbar rättelse av felaktiga personuppgifter. Med hänsyn till syftet har du rätten att begära komplettering av ofullständiga personuppgifter - även med hjälp av en kompletterande förklaring.

3.3 Rätten till radering ("Rätt att bli glömd")

Du har rätten att begära av oss att personuppgifter om dig omedelbart raderas, och vi är skyldiga att omedelbart radera personuppgifter om något av följande skäl föreligger:
1. Personuppgifterna är för de ändamål för vilka de samlats in eller på annat sätt har behandlats, inte längre nödvändiga.
2. Du återkallar ditt samtycke till den behandling som avses i artikel 6 para 1 punkt a GDPR eller artikel 9 para 2 punkt a GDPR, och det saknas någon annan rättslig grund för bearbetningen.
3. Du invänder mot bearbetningen i enlighet med artikel 21 para 1 GDPR och det finns inga legitima skäl för behandlingen, eller om du gör invändning i enlighet med artikel 21 para 2 GDPR mot bearbetningen.
4. Personuppgifterna har behandlats i strid med gällande lag.
5. Borttagningen av personuppgifterna har skett för att uppfylla en laglig förpliktelse enligt unionsrätt eller nationell lag, som vi lyder under.
6. Personuppgifterna har hämtats in motsvarande de erbjudna tjänsterna från informationsföretaget enligt artikel 8 para 1 GDPR.

Om vi har gjort personuppgifterna offentliga och är skyldiga att radera dessa, så vidtar vi med hänsyn tagen till tillgänglig teknologi och genomförandekostnaderna, lämpliga åtgärder, inklusive tekniska åtgärder, för ansvariga för databehandlingen som behandlar personuppgifterna, för att informera dig om att du tar bort alla länkar till dessa personuppgifter eller kopior eller replikationer av sådana personuppgifter.

3.4 Rätten att begränsa bearbetning

Du har rätt att be oss begränsa behandlingen om det finns några av följande förutsättningar:
1. Riktigheten i dina personuppgifter bestrides av dig, och nämligen under en period som tillåter oss att verifiera riktigheten hos dina personuppgifter,
2. behandlingen strider mot gällande lag och du har vägrat raderingen av personuppgifterna och i stället begär begränsningar i användningen av personuppgifterna,
3. vi inte längre behöver personuppgifterna för bearbetningsändamål, du dock behöver uppgifterna för att hävda, utöva eller försvara rättsliga krav, eller
4. Du protesterar mot bearbetningen enligt artikel 21 para 1 GDPR så länge det inte är säkert, att de legitima skälen för vårt företag uppväger dina.

3.5 Rätten till dataöverföring

Du har rätten att erhålla dina personuppgifter som du lämnat till oss i ett strukturerat, vanligt förekommande och maskinläsbart format, och du har rätten att överföra dessa data till en annan ansvarig utan hinder, förutsatt att
1. bearbetningen sker med samtycke i enlighet med artikel 6 para 1 punkt a GDPR eller artikel 9 para 2 punkt a GDPR, eller ett avtal enligt artikel 6 para 1 punkt b GDPR, och
2. Bearbetningen sker med automatiserade metoder.

När du utövar din rätt till dataöverföring i enlighet med punkt 1 har du rätten att få dina personuppgifter direkt överförda från oss till en annan ansvarig, i den mån det är tekniskt möjligt.

3.6 Rätten till invändningar

Du har rätten, av skäl som härrör från din speciella situation, när som helst lämna invändning mot behandling av personuppgifter som rör dem enligt artikel 6 punkt e eller f GDPR göra invändningar; detta gäller även för profilering baserat på dessa bestämmelser. Vi bearbetar personuppgifter inte längre, såvida vi inte kan visa tvingande skälen till behandlingen, som uppväger dina intressen, rättigheter och friheter eller behandlingen är för hävdande, utövande eller försvar av rättsliga krav.

Om personuppgifter behandlas av oss för att driva direktreklam, så har du rätten att när som helst invända mot behandlingen av berörda personuppgifter för syftet med sådan reklam; Detta gäller också för profilering, såvida det gäller sådan direktreklam.

Du har rätten, av skäl som härrör från din speciella situation, att invända mot behandlingen av personuppgifter om dig för vetenskapliga eller historiska forskningsändamål eller för statistiska ändamål i enlighet med artikel 89 para 1 GDPR, om inte behandling är nödvändig för att uppfylla en uppgift av allmänt intresse.

3.7 Automatiserade beslut inklusive profilering

Du har rätten att inte enbart underkastas en automatiserad behandling - inklusive profilering - beslut som ska lämnas till dig har rättsverkan eller påverkar dig på ett liknande sätt.

3.8 Rätten att återkalla ett samtycke om dataskydd

Du har rätt att samtycka till behandling av personuppgifter när som helst att återkalla.

3.9 Rätten att klaga till en tillsynsmyndighet

Du har rätt att klaga till en tillsynsmyndighet, särskilt i medlemsstaten där du är bosatta, deras anställningsort eller platsen för den misstänkta förseelsen som du anser att behandlingen av dig berör att personuppgifter är olagliga.

4. Datasäkerhet

Vi gör allt för att säkerställa säkerheten för dina uppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagar och tekniska möjligheter.
Dina personuppgifter kommer att skickas krypterad till oss. Detta gäller dina beställningar och även kundens inloggning. Vi använder kodningssystemet SSL (Secure Socket Layer), men påpekar att dataöverföring via Internet (t.ex. vid kommunikation via e-post) kan ha säkerhetsbrister. Ett komplett skydd av data mot obehörig åtkomst av tredje part är omöjlig.
För att skydda dina uppgifter upprätthåller vi tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som vi alltid anpassar till toppmodern teknik. Vi garanterar inte att vårt erbjudande kommer att finnas tillgängligt vid vissa tidpunkter. Störningar, avbrott eller bortfall kan inte uteslutas. Servrarna vi använder säkras regelbundet noggrant.

5. Automatiserat beslutsfattande

Det finns inget automatiserat beslutsfattande baserat på samlade personuppgifter.

6. Överföring av uppgifter till tredje part, ingen dataöverföring till länder utanför EU

Vi använder i princip din personliga information endast inom vårt företag.
Om och i den mån vi engagerar tredje part i utförandet av avtal (t.ex. logistikleverantörer) får endast dessa personuppgifter i den utsträckning i vilken överföring krävs för motsvarande tjänst.
I händelse av att vi lägger ut vissa delar av databehandlingen ("Order Processing"), förpliktar vi leverantören kontraktsenligt att endast behandla personuppgifter i enlighet med kraven i dataskyddslagar och skydda den registrerades rättigheter.
Dataöverföring till organ eller personer utanför EU förutom i de fall som nämns i denna deklaration i punkt 2.3 äger inte rum och är inte planerat.

7. Dataskyddsansvarig

Om du har fortsatt har några frågor eller oro dataskydd, vänligen kontakta oss genom vår dataskyddsombud:

AL-KO Geräte GmbH
Data Protection Officer
Ichenhauser Straße 14
89359 Kötz
datenschutz@alko-garten.de

8. Webbanalys med Google Analytics

Denna webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Inc. ("Google"). Google Analytics använder så kallade "cookies", textfiler som lagras på din dator och som gör det möjligt att analysera användningen av webbplatsen. Informationen om användningen av webbsidan och som genereras av sådana cookies överförs vanligtvis till en server hos Google i USA och lagras där. Vid aktivering av IP-anonymisering på denna webbplats förblir din IP-adress förkortad hos Google och kommer att förvaras inom medlemsstaterna i Europeiska Unionen eller av andra parter i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall överförs hela IP-adressen till en Google-server i USA och förkortas där. På uppdrag av operatören av webbplatsen kommer Google att använda denna information för att utvärdera din användning av webbsidan, sammanställa rapporter om aktiviteter på webbsidan och tillhandahålla webbplatsen och internetrelaterade tjänster till webbplatsens operatör. Detta genomförs som en del av Google Analytics och när din webbläsare skickar IP-adressen kan den inte slås samman med annan data från Google. Du kan neka användning av cookies genom att välja motsvarande inställningar på din webbläsare; Vi vill dock påpeka att du eventuellt inte kan använda sidan i full utsträckning och i vissa fall kan du inte använda alla funktioner på denna webbplats.
Du kan också förhindra att data som genereras av cookien och som gäller din användning av webbplatsen (inkl. din IP-adress) inte skickas till Google och att dessa uppgifter från Google inte får behandlas. Gör detta genom att ladda ner och installera ett plugin för din webbläsare, se följande länk: www.tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Du kan förhindra insamlingen av Google Analytics genom att klicka på följande länk. Du kan förhindra insamlingen av Google Analytics genom att klicka på följande länk. För mer information om användarvillkor och dataskydd, se villkoren för Google Analytics eller Google Analytics-översikten. Vi påpekar att på denna webbplats har Google Analytics lagt till koden "gat._anonymizeIp ();"för att säkerställa anonym insamling av IP-adresser (så kallad IP-maskering).

9. Användning av Google Remarketing

Denna webbplats använder remarketingfunktionen hos Google Inc. Funktionen är utformad för att presentera intressebaserade annonser för webbsökande i Googles nätverk. En så kallad cookie lagras i webbläsaren hos webbplatsens besökare, vilket gör det möjligt att känna igen besökaren när han ringer till webbsidor som tillhör Googles annonsnätverk. På dessa sidor kan besökare presenteras med annonser som relaterar till innehåll som besökaren tidigare visade på webbsidor som använder Googles remarketingfunktion. Google säger att de inte samlar in några personuppgifter under denna process. Men om du inte vill använda Google Remarketing kan du inaktivera den genom att välja lämpliga inställningar under www.google.com/settings/ads. Alternativt kan du inaktivera användningen av cookies för intressebaserad annonsering genom annonsnätverksinitiativet genom att följa anvisningarna i www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp .

10. Google Adwords

Vår webbplats använder Google Conversion-spårning. Om du har nått vår webbplats via en annons som serveras av Google, ställer Google AdWords in en cookie på din dator. Cookie för Conversion-spårning ställs in när en användare klickar på en Google-betjänad annons. Dessa cookies förlorar sin giltighet efter 30 dagar och används inte för personlig identifiering. Om användaren besöker vissa sidor på vår webbplats och cookien inte har löpt ut kan vi och Google känna igen att användaren klickade på annonsen och omdirigerades till den här sidan. Varje Google AdWords-kund får en annan cookie. Cookies kan sålunda inte spåras via AdWords-annonsörernas webbplatser. Denna information som samlats in med hjälp av Conversion-cookien har endast som syfte att skapa Conversion-statistik till AdWords-kunden som har bestämt sig för Conversion-spårning. Kunderna får därmed reda på det totala antalet användare som har klickat på deras annons och har omdirigerats till en sida med en tagg för Conversion-spårning. De får emellertid inte någon information som personligen identifierar användaren.
Om du inte vill delta i spårningsprocessen kan du vägra den önskade inställningen av en cookie - till exempel via en webbläsarinställning som i allmänhet inaktiverar den automatiska inställningen av cookies, eller ställa in din webbläsare för att blockera cookies från domänen "googleleadservices.com".
Vänligen observera att du inte kan ta bort opt-out cookies så länge du inte vill spela in mätdata. Om du har raderat alla dina cookies i webbläsaren måste du ställa in respektive opt-out-cookie igen.

11. Integritetspolicy för att använda YouTube

Vår webbplats använder plugins från Google-drivna YouTube-sidan. Webbplatsoperatören är YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. När du besöker en av våra YouTube-pluginaktiverade webbplatser kommer du att vara ansluten till YouTube-servrarna. Den berättar för YouTube-servern vilken av våra sidor du har besökt. Om du är inloggad på ditt YouTube-konto tillåter YouTube dig att associera ditt webbläsarbeteende direkt med din personliga profil. Du kan förhindra detta genom att logga ut från ditt YouTube-konto. Mer information om hur du hanterar användardata finns i YouTube:s integritetspolicy www.google.de/intl/de/policies/privacy.

12. Använd sociala plugins från Facebook och Google+

Vår webbplats använder sig av så kallade sociala plugins ("plugins") av sociala nätverk Facebook och Google+. Dessa tjänster erbjuds av företaget Facebook Inc. och Google Inc. ("leverantörerna"). Facebook drivs av Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA ("Facebook"). Google+ drivs av Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). En översikt över plugins och deras utseende finns här: www.developers.facebook.com/plugins eller www.developers.google.com/+/plugins.
Om du anropar en sida på vår webbplats som innehåller en sådan plug-in bygger din webbläsare en direkt anslutning till Googles eller Facebooks servrar. Innehållet i denna plugin överförs från leverantören direkt till din webbläsare och integreras in i sidan. Genom att integrera plug-ins får leverantörerna information om att din webbläsare har anropat specifika sidor på vår webbplats, även om du inte äger eller är inloggad i din profil inom något socialt nätverk. Denna information (inklusive din IP-adress) överförs från din webbläsare direkt till en leverantörens server i USA där den lagras.
Om du är inloggad på ett socialt nätverk kan leverantörerna direkt tilldela besöket av vår webbplats till din profil på Facebook eller Google. Om du interagerar med plug-ins såsom „gilla-knappen“ - eller trycker på knappen "+1", sparas även motsvarande information direkt när den överförs till en server hos leverantören där den lagras. Informationen kommer också att publiceras på det sociala nätverket och visas för dina kontakter.
För att läsa mer om syfte och omfattning av datainsamlingen samt vidare bearbetning och användning av uppgifter från leverantörer, samt dina rättigheter och sätt att skydda din integritet, se leverantörernas sekretesspolicy.
Integritetspolicy för Facebook: www.facebook.com/policy.php
Googles integritetspolicy: www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html
Om du inte vill att Google eller Facebook direkt associerar de uppgifter som samlats in via vår webbplats med din profil i respektive sociala nätverk, måste du logga ut från respektive nätverk innan du besöker vår webbplats. Du kan även totalt förhindra inläsningen av plugin-program med tillägg för din webbläsare såsom Facebook-plug-in med „Facebook blockeraren“ (www.webgraph.com/resources/facebookblocker/).

13. Använda Facebook Remarketing

Denna webbplats använder remarketingfunktionen "Custom Audiences" från Facebook Inc. ("Facebook"). Denna funktion tjänar till att presentera för besökare på denna webbplats, som en del av sitt besök på det sociala nätverket Facebook, intressebaserade annonser ("Facebook Ads"). För detta ändamål har Facebook-remarketingtaggen implementerats på denna webbplats. Den här taggen används för att göra en direktanslutning till Facebook-servrarna när du besöker webbplatsen. Det överförs till Facebook-servern som du har besökt den här webbplatsen och Facebook tilldelar denna information till ditt personliga Facebook användarkonto. Mer information om undersökning och användning av uppgifter genom Facebook, om dina respektive rättigheter och möjligheter till skydd av din integritet hittar du i Facebooks dataskyddsförklaring på www.facebook.com/about/privacy/. Alternativt kan du använda remarketingfunktionen "Anpassade målgrupper" under www.facebook.com/settings/?tab=ads#_=_ off. För att göra detta måste du vara inloggad på Facebook.

14. Klarna integritetsmeddelande

Användning av personuppgifter vid val av Klarna som betalningsmetod:
Om du har valt Klarnas betalningstjänst, Klarna faktura och Klarna avbetalning, som betalningsalternativ innebär detta att du har godkänt att vi får bearbeta fakturaköp. Därför kommer man att göra en nödvändig identitets- och kreditkontroll med nödvändiga följande personuppgifter: för- och efternamn, adress, födelsedatum, kön, e-postadress, IP-adress, telefonnummer och de uppgifter som krävs för bearbetning av fakturaköp samt det som ges i samband med beställningen såsom antalet artiklar, artikelnummer, fakturabelopp och procentskatter. Alltså samlas alla dessa uppgifter in och överförs till Klarna. Överföringen av dessa data sker så att Klarna kan bearbeta ditt köp med önskad fakturering och att de kan skapa en faktura samt utföra identitets- och kreditkontroll.
Där har Klarna ett legitimt intresse att föra över personlig information om köparen i enlighet med lagen om integritetsskydd. Därmed krävs detta för att få information från ekonomisk kredit i syfte att göra identitets- och kreditkontroller. I Tyskland kan dessa vara följande kreditbyråer:
| Schufa Holding AG, Kormoranweg 5, 65201 Wiesbaden
| CRIF Bürgel GmbH, Radlkoferstraße 2, 81373 München
| Creditreform Bremen Dahlke KG, Contrescarpe 17, 28203 Bremen
| infoscore Consumer Data GmbH, Carl-Bertelsmann-Straße 270, 33311 Gütersloh
I samband med beslutet om inrättande, genomförande eller uppsägning av avtalsmässiga förhållanden, samlar Klarna in och använder information om dessa samt tidigare beteenden för att beräkna sannolikheten att köpare kommer att uppvisa detta beteende i framtiden. Beräkningen av dessa poängvärden via Klarna utförs utifrån en vetenskapligt erkänd matematisk statistisk metodik. Till detta använder Klarna även dina adressuppgifter. Skulle det efter denna beräkning stå klart att din kreditvärdighet är otillräcklig kommer Klarna att informera dig om detta.
Återkallande av användandet av personuppgifter mot Klarna
1. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till Klarnas användning av dina personliga uppgifter. Men Klarna har i förekommande fall fortsatt rätt att behandla, använda och lämna vidare personuppgifter om detta är nödvändigt för den avtalade betalningshanteringen genom Klarnas tjänster, är föreskriven i lag eller är krävt av en domstol eller en myndighet.
2. Naturligtvis kan du när som helst få information om de personuppgifter som lagras av Klarna. Denna rätt garanteras av den federala personuppgiftslagen. Om du skulle vilja göra detta som köpare eller om vill berätta om nödvändiga förändringar angående de data som lagras hos Klarna kan du kontakta datenschutz@klarna.de .

15. Användning av WhatsApp

Vår webbplats hänvisar till tjänsten "WhatsApp" för att kontakta AL-KO service team. En extern applikation av WhatsApp-tjänsten öppnas manuellt eller genom att klicka på en länk. WhatsApp-tjänsten drivs av WhatsApp Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA. Om du använder WhatsApp-tjänsten överförs dina uppgifter till WhatsApp. Om du använder WhatsApp, godkänner du användar- och dataskyddsvillkor för WhatsApp under www.whatsapp.com/legal till.

16. Informationstext för annonsörspartnerens online sekretesspolicy för Sovendus Sales (kupongerbjudanden)

Kupongerbjudanden av Sovendus GmbH: För val av ett aktuellt intressant kupongbjudande, pseudonymiserar och krypterar du ditt e-mailadressers hämtade värde och din IP-adress till Sovendus GmbH, Moltkestr. 11, 76133 Karlsruhe (Sovendus) (artikel 6 para.1 punkt f GDPR). E-postadressens pseudonymiserade hashvärde kommer att användas för att ta hänsyn till eventuell invändning mot reklam från Sovendus (artikel 21 para3, artikel 6 para1 punkt c GDPR). IP-adressen används av Sovendus uteslutande för datasäkerhetsändamål och är vanligtvis anonymiserad efter 7 dagar (artikel 6 para1 punkt f GDPR). Dessutom kommer vi att överföra fakturera ordernummer, ordervärde med valuta, sessions-ID, kupongkod och tidsstämpel till Sovendus (artikel 6 para.1 punkt f GDPR). Om du är intresserat av ett kupongerbjudande från Sovendus finns det ingen reklamkonflikt med din e-postadress och du klickar på kupongbannern som bara visas i det här fallet. Vi kommer att kryptera din adress, namn och e-postadress till Sovendus Förberedelse av kupongen (artikel 6 para.1 punkt b, f GDPR).
För mer information om behandlingen av dina uppgifter hos Sovendus, vänligen se vår integritetspolicy online under www.sovendus.de/datenschutz.

Vår sekretesspolicy stämmer överens med den Federala dataskyddslagen (BDSG) och den Federala telelagen (TMG).

Status: 16 maj 2018